Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met het opslaan van cookies.

Hegel

Hegel

Over Hegel

Het verhaal begint in 1988. Bent Holter - student aan de Technische Universiteit in Trondheim (NTNU) - heeft besloten om een ​​proefschrift te schrijven  in het kader van het oorspronkelijke ontwerp van de transistor versterker die de problemen van de klassieke systemen zou genezen. Vijand nummer één - harmonische vervorming. Holter kon  niet accepteren dat wanneer we een eenvoudig signaal naar de versterker sturen, je dat signaal plus iets anders terug krijgt - vervorming geproduceerd door elektronica. Het tegen gaan van vervormingem betekende in de regel een verslechtering van andere parameters, waaronder o.a. de demping factor. Holterheeft destijds besloten te breken met de klassieke schema's en opbouw van transistor versterkers en ontwikkelde een project dat de basis heeft gevormd van wat we vandaag de dag kennen als SoundEngine Technology. En waar de naam van het bedrijf van komt? In zijn studententijd werd Bent geïnspireerd door de filosoof Georg Hegel, de belangrijkste filosoof van het 19e-eeuwse Duitse idealisme waarin de gedachte centraal staat dat niet de materie de grond van de werkelijkheid is, maar ideeën. Nadat Bent eerst op kleine schaal wat versterkers gemaakt had voor andere studenten en geïntereseerde, kwam de hulp van Telenor - één van de grootste spelers in de telecommunicatie-industrie.

Begin jaren negentig was een periode van welvaart voor het Hegel. Eerst verzekerde Hegel zich van de gepatenteerde oplossing, tegenwoordig bekend als SoundEngine, en later ontwikkelde Hegel een DAC (1994) en Hegel's eerste CD-speler (1996). In de opvolgende acht jaar bleef het bedrijf innovatief, verbreedde en verbeterde het assortiment en genereerde zodoende meer en meer winst van jaar tot jaar. Tegen de tijd dat de financiële crisis uitbrak, was Hegel een financieel onafhankelijk bedrijf. Daar waar de concurenten onmiddellijk een ​​defensieve strategie neerzette, om de kosten te verlagen en de continuïteit te garanderen, kon Hegel door gaan waar het mee bezig was. Innoveren en produceren.

Vandaag de dag is Hegel een van de beste gevestigde merken in de Hi-Fi markt op gebied van geïntegreerde voor- en eindversterkers, evenals cd-speler en een aantal van de meest moderne en geavanceerde D / A converters. De gepattenteerde SoundEngine Technology is achteraf gezien slechts een begin geweest. Vandaag de dag zitten er inmiddels nog zes andere originele technische oplossingen in Hegel portefeuille. Het bedrijf heeft dealers in 32 landen en haar producten worden verkocht over de hele wereld. De awards en reviews vanover de hele wereld spreken voor zich.

Er zijn geen producten gevonden.